87e921ff-cf4a-4ea0-aad5-7f691f213828
top of page
Search
  • Tanyah Cain

Livet med en ustoppelig opptatthet av mat og kropp


Å vokse opp som kvinne i dagens samfunn bringer med seg en mengde forventninger og press. Men for noen av oss, går kampen langt utover å passe inn i skjønnhetsidealer og samfunnets normer. Det er en kamp med en konstant og urokkelig opptatthet av mat, vekt og kroppsbilde.

 

Jeg har alltid følt meg fanget i et farlig dansespill med mat og kropp. Fra en tidlig alder lærte jeg at mat ikke bare var næring, men også en kilde til trøst, kontroll og straff. Jeg kan tydelig huske hvordan jeg som ung jente begynte å legge merke til min egen kropp på en måte som føltes både skamfull og besettende. Hver bit mat jeg spiste, ble nøye vurdert og veid opp mot min frykt for vektøkning og tap av kontroll.

 

Denne besettelsen med mat og kroppsbilde ble en konstant følgesvenn gjennom ungdomsårene og inn i voksenlivet. Jeg fant meg selv alltid opptatt av kalorier, porsjonsstørrelser og treningsrutiner, selv når jeg prøvde å fokusere på andre deler av livet mitt. Det var som om tankene mine var alltid fanget i et endeløst spinn av selvbevissthet og bekymring.

 

Denne konstante opptattheten var en stor belatning mitt mentale og emosjonelle velvære. Jeg følte meg aldri bra nok, uansett hvor mye vekt jeg mistet eller hvor mye trening jeg gjorde. Jeg ble fanget i en ond sirkel av negativ selvprat og selvkritikk som bare forsterket min angst og frustrasjon.

Men til tross for å leve med denne uopphørlige kampen, har jeg også funnet styrke og mot i min egen sårbarhet. Jeg har lært å søke hjelp og støtte fra andre, både gjennom terapi, støttegrupper og nære venner og familie. Jeg har funnet trøst i å dele mine erfaringer med andre kvinner som også har kjempet med lignende utfordringer, og jeg har funnet styrke i fellesskapet som vi deler.

Det har vært en lang og vanskelig reise å lære å elske og akseptere meg selv, uavhengig av min vekt eller kroppsbilde. Men jeg har også funnet en dyp følelse av frihet og fred i å endelig kunne gi slipp på denne konstante kampen og akseptere meg selv som jeg er. Jeg vet nå at min verdi som kvinne ikke er knyttet til min vekt eller mitt utseende, men heller til den personen jeg er på innsiden.

Så til alle kvinnene der ute som også lever med en konstant opptatthet av mat og kropp: Du er ikke alene i din kamp. Det er mulig å finne veien til helbredelse og helhet, selv om veien kan være lang og utfordrende. Vær snill mot deg selv, søk hjelp når du trenger det, og husk at du er verdt kjærlighet og aksept akkurat som du er.

 

For meg ble løsningen ikke funnet i å jakte det ideelle kroppsfasongen eller matkontroll, men heller i å søke hjelp utenfor konvensjonelle løsninger. Nevrofeedback, tantra og hypnose ble mine redninger, og gjennom disse metodene lærte jeg å ære min kropp og dens behov for et nærende og balansert kosthold, samt fokusere på mental, indre og fysisk styrke fremfor det ideelle kroppsbildet. Ved å dele min historie håper jeg å inspirere og hjelpe andre som sliter med lignende utfordringer, slik at de også kan finne veien mot helbredelse og indre fred. Sammen kan vi stå sterke og kjempe for en verden der hver kvinne kan føle seg elsket, verdifull og fri.

19 views0 comments

Comments


bottom of page